Εκδήλωση ευαισθητοποίησης


Η ROOTS A.M.K.E. έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για την διεξαγωγή και τον συντονισμό της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης Protect-Streams-4-Sea.
Επίσκεψη/ξενάγηση μαθητών του 2ου Γυμνασίου Δράμας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στις πηγές και στο σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη (ή Μαάρα), στην ελληνική πιλοτική περιοχή.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου ProtectStreams4Sea από το Εργαστήριο GERi Lab του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Roots. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για το εντυπωσιακό ποτάμιο σπήλαιο (Σπηλιά Αγγίτη) και τη διαδρομή του ποταμού Αγγίτη, τις δραστηριότητες του έργου καθώς και τις φυσικές λύσεις στις παρόχθιες ζώνες, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή και υπεύθυνο του έργου Γιώργο Ν. Ζαΐμη και το ξεναγό του σπηλαίου κ. Γιάννη Αλιστρατινό. Η ερευνητική ομάδα και φοιτητές (Paschalis Koutalakis, Iordanis Kasapidis, Giorgos Gkiatas, George Pagonis, Krik Kostas, Theodoros Klepountsiotis , Αναστασία Σαββοπούλου) παρουσίασαν τον εργαστηριακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τις δραστηριότητες του έργου. Επιπλέον, οι μαθητές συμμετείχαν στη δράση αποκομιδής απορριμμάτων στην παρόχθια ζώνη του ποταμού Αγγίτη.
Συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Δεβρίκης, Διευθυντής του 2ο Γυμνάσιο Δράμας καθώς και ο καθηγητής κ. Ιωάννης Χατζηγιάννης που συνόδευε τους μαθητές.
Σημειώνεται ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός φωτογραφίας με 3 βραβεία για τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Δράμας για αυτή την αξέχαστη χαρούμενη μέρα .