Οι ενημερωτικές πινακίδες στο δασικό μονοπάτι του Γρανίτη δέχθηκαν την φροντίδα των εθελοντών της Roots


Με 2 δράσεις ολοκληρώθηκε το ”φρεσκάρισμα” στο δασικό περιβαλλοντικό μονοπάτι του Γρανίτη.

Στην πρώτη δράση

🪚⚒️🧰Αναστυλώσαμε αρκετές ενημερωτικές πινακίδες με μεταλλικά και ξύλινα υποστυλώματα, σε πολλές από αυτές αναπληρώσαμε και τις μεταλλικές βίδες που έλειπαν. Επίσης μετακινήσαμε ενα δέντρο το οποίο είχε πέσει πάνω στο κιόσκι στο εξωκλήσι της Παναγιάς.

🚯Το μοναδικό αρνητικό, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, τα σκουπίδια που αφήνουν οι “φυσιολάτρες” τα οποία μπορούν άνετα να τα πάρουν μαζί τους και να τα πετάξουν στους κάδους εντός του χωριού .

Στη δεύτερη δράση

έγινε αναστύλωση όσων πινακίδων είχαν μείνει από την προηγούμενη δράση μας.

Όλο το δασικό-περιηγητικό μονοπάτι του Γρανίτη ,έχει πλέον όλες τις ενημερωτικές-εκπαιδευτικές πινακίδες του όρθιες.

✂️ Έγινε ήπιο κλάδεμα με ψαλίδι όλων των μικρό κλάδων αλλά και των βάτων τα οποία βρίσκονταν εντός του μονοπατιού, επίσης έγινε καθαρισμός από βλάστηση και γύρω από τα παγκάκια και τέλος έγινε αναστύλωση της πινακίδας έξω απο το Ξωκλήσι της Παναγιάς

Στην επόμενη δράση μας, θα γίνει καθαρισμός όλων των πινακίδων από ρύπους και καθαρισμός απο φύλλα και βλάστηση του πλίνθινου μονοπατιού που ανεβαίνει στο Ξωκλήσι της Παναγιάς.

Στη δράση συμμετείχαν μέλη και εθελοντές της Roots

👨‍👩‍👦‍👦Και οι μικροί εθελοντές μας, ηλικίας 5 έως 10 ετών

Κωνσταντίνος, Πάτροκλος και Γιώργος .

✅️Το δασικό μονοπάτι είναι έτοιμο και καθαρό για όλους, μικρούς και μεγάλους και η διαδρομή του είναι περίπου 1.600 μέτρα.

Το τελείωμα του μονοπατιού βγάζει σε δασικό κατηφορικό δρόμο που οδηγεί στην αρχή του μονοπατιού και η διαδρομή είναι 1.400 μέτρα, φυσικά υπάρχει και η επιλογή να γυρίσεις πίσω πάλι μέσω του δασικού μονοπατιού και πιστέψτε θα δείτε μια άλλη διαδρομή κι ας είστε στο ίδιο μονοπάτι.