Our news


 • Σεμινάριο Υποκριτικής με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη

  Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 διεξήχθη το 8ωρο σεμινάριο υποκριτικής με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Οι συμμετέχοντες ( από: Δράμα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες, Βουδαπέστη) είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν την τεχνική του Σκηνοθέτη-Ηθοποιού Ευδόκιμου Τσολακίδη και να στήσουν μια πρωτότυπη παράσταση μέσα σε 7 ώρες.

  Η ενδιαφέρουσα αυτή παράσταση παίχτηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ήταν δωρεάν για το κοινό.

  Όλοι οι συμμετέχοντες στο τέλος έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.

  Διοργάνωση Roots .

 • Οργάνωση Διεθνούς Διημερίδας

  To Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (Δι.Πα.Ε.), σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανισμούς από την Τουρκία (Artvin Coruh University), τη Μολδαβία (Eco-TIRAS International Association of River Keepers NGO), την Αρμενία (Young Foresters Union NGO) και τη Ρουμανία (Buzău-Ialomița Water Administration), υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG IV της Ε.Ε. «Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020» το έργο με τίτλο: «Προστασία ρεμάτων για μια καθαρή Μαύρη Θάλασσα με τη μείωση της ρύπανσης από ιζήματα και απορρίμματα με κοινά καινοτόμα εργαλεία παρακολούθησης και ελέγχου και πρακτικές που βασίζονται στη φύση» και ακρωνύμιο «Protect-Streams-4-Sea», BSB963. Στα πλαίσια του έργου, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος φιλοξένησε την Επιστημονική Διημερίδα στις 08-09 Δεκεμβρίου 2022 στη πόλη της Δράμας (Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών).

  Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η έναρξη της Επιστημονικής Διημερίδας στη πόλη της Δράμας (Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών). Την πρώτη ημέρα, οι εταίροι του έργου και παρευρισκόμενοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και αντάλλαξαν γνώσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης που βασίζονται σε καινοτόμες λύσεις (προσεγγίσεις που βασίζονται στο οικοσύστημα και τη φύση για την από κοινού μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων και των ρύπων για μια καθαρή Μαύρη Θάλασσα). Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και συντονιστής του έργου BSB963 Δρ. Γιώργος Zαΐμης, αφού χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε περιληπτικά το έργο. Η Δρ. Βαλασία Ιακωβόγλου (υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου και υπεύθυνη τομέα οικοτουρισμού στην Έδρα UNESCO Con-Ε-Ect) παρουσίασε τις δυνατότητες οικοτουριστικής εκμετάλλευσης μέσω των δράσεων του έργου. Ο Δρ. Πασχάλης Κουταλάκης (Γεωλόγος εξωτερικός συνεργάτης – έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό) παρουσίασε ποίκιλλες εφαρμογές των νέων τεχνολογιών σε υδάτινους πόρους. Ο κ. Γεώργιος Γκιάτας (ερευνητής δασοπόνος) παρουσίασε τα αποτελέσματα του έργου και ακολούθησαν οι εταίροι από τις υπόλοιπες χώρες με τα αποτελέσματα στις δικές τους πιλοτικές περιοχές. Στην ημερίδα παρευρεθήκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Κοσμήτορας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος Δρ. Πέτρος Σαμαράς, ο κ. Φώτης Κιουρτσής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. κ. Μανόλης Χατζόπουλος, ο κ. Βασίλειος Καρύδας Πυροσβέστης-Ανακριτικός Υπάλληλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, εκπρόσωποι από το Δασαρχείο Καβάλας, ο κ. Ιορδάνης Κασαπίδης ως διευθύνων σύμβουλος της Α.Μ.Κ.Ε. Roots και πλήθος φοιτητών και πολιτών από τις περιοχές της Δράμας, των Σερρών και της Καβάλας.

  Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην ελληνική πιλοτική περιοχή, τη λεκάνη απορροής του ποταμού Αγγίτη, η οποία βρίσκεται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Συγκεκριμένα οι εταίροι επισκέφθηκαν τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, το ρέμα της Καλλιφύτου, τα ρέματα στην περιοχή της Μαυρολεύκης, το Φράγμα Αγγίτη στη Συμβολή Σερρών, το σπήλαιο της Αλιστράτης, το Φαράγγι του Αγγίτη, το Παγγαίο Όρος με την Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης και τέλος τον παραδοσιακό οικισμό της Πρώτης Σερρών.

  Την διημερίδα δημοσίευσε και στην επίσημη σελίδα του ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), www.fao.org καθώς ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους (5 Δεκεμβρίου) και στη Διεθνή Ημέρα Βουνών (11 Δεκεμβρίου). Η διοργάνωση και η υλοποίηση της Επιστημονικής Διημερίδας έγινε από την Α.Μ.Κ.Ε. Roots.

  Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της διημερίδας, στη φιλοξενία, μετακίνηση και διασκέδαση των συμμετεχόντων καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 • Βίντεο ευαισθητοποίησης για την επαναφορά του πραγματικού εθίμου για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας.

  Φέτος ας ρίξουμε το “σωστό” καραβάκι των ευχών στην Αγία Βαρβάρα.

  Την παραμονή της Αγίας Βαρβάρας ,προστάτιδας της Δράμας, μετά τη λιτανεία, ο κόσμος έστελνε στα θεμέλια του παλιού ναού, τα οποία βρίσκονται βυθισμένα στη λίμνη μπροστά από τον νέο Ναό της Αγίας Βαρβάρας , το κεράκι του για την Αγία πάνω σε ένα σανίδι από ξύλο.

  Το έθιμο δυστυχώς έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε μια περιβαλλοντική βόμβα για τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, διότι τα ξύλινα αυτοσχέδια καραβάκια μετατράπηκαν σε καραβάκια από φελιζόλ που καίγονται, ρυπαίνοντας με τοξικές ουσίες τα κρυστάλλινα νερά.

  Έχει παρατηρηθεί ότι βιαστικοί ρίχνουν τα καραβάκια σε όλο το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας όπου υπάρχει νερό ( Ατλαντίδα, Νησάκι, νησίδα με την σημαία κ.α ) διότι δεν έχουν την υπομονή να τα ρίξουν στον μοναδικό χώρο που πρέπει να ρίχνονται βάση του εθίμου . Αποτέλεσμα χημικές ουσίες από τα καμένα-λιωμένα φελιζόλ αλλά και μεγάλος όγκος φελιζόλ να ρυπαίνουν τις λίμνες αλλά και για χιλιόμετρα το ρέμα όπου ρέουν τα νερά από τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας.

  Παιδαγωγοί και γονείς ας ενημερώσουμε και ας προτρέψουμε όλα τα παιδιά να κατασκευάσουν ξύλινα , από φελλό ή ακόμη και χάρτινα καραβάκια και να τα ρίξουμε στο σωστό μέρος στο οποίο μπαίνει προστατευτικό πλέγμα ώστε να ταξιδέψουν τα καραβάκια μόνο προς τον βυθισμένο παλιό Ναό και είναι εύκολο τις επόμενες μέρες να συλλεχθούν και γιατί όχι να επαναχρησιμοποιηθούν την επόμενη χρονιά αλλάζοντας απλά το τμήμα με τις ευχές και τις ζωγραφιές.

  Το έθιμο ας παραμείνει έθιμο κι όχι μια περιβαλλοντική καταστροφή του μοναδικού αυτού παρόχθιου πάρκου της Αγίας Βαρβάρας.

 • Εθελοντική Δράση στο Πάρκο Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα

  Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στο όμορφο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα, εθελοντές της Roots επιδιόρθωσαν τις ξύλινες ενημερωτικές πινακίδες και το ξύλινο στέγαστρο – πίνακα ανακοινώσεων, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές απο βανδαλισμό. Ταυτόχρονα έγινε και καθαρισμός αυτών απο φυσικούς ρύπους,αυτοκόλλητα και graffiti . Οι πινακίδες δίνουν εξαιρετικές πληροφορίες για την αξία του νερού αλλά και του μοναδικού αυτού πάρκου .

  Μικρές ενέργειες προώθησης του θεσμού Εθελοντισμός,του Πολιτισμού αλλά και της Προστασίας της Φύσης.

 • “Ο Πολιτισμός ως μέσο εξέλιξης του δημόσιου πράσινου χώρου”

  Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 η ΑΜΚΕ Roots μετά από πρόσκληση παρευρέθηκε στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Ο Πολιτισμός ως μέσο εξέλιξης του δημόσιου πράσινου χώρου” στα πλαίσια του Short and Green του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη.
  Η συζήτηση έλαβε χώρα στον εκπληκτικό καταπράσινο Κήπο του Πολιτιστικού Χώρου της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ (Μαρμάρινο Σπίτι – Καπναποθήκη Αναστασιάδη) και κινήθηκε γύρω από το πως πρέπει να προσεγγίσουμε το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου ώστε να επιτευχθεί η επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση, πως ενισχύεται η αίσθηση της γειτονιάς και η σύνδεση των κατοίκων με αυτή, καλές πρακτικές εντός και εκτός Ελλάδας μας δείχνουν ότι οι αστικοί χώροι πρασίνου μπορούν να λειτουργήσουν ως ‘κέντρα’, συλλογικών δράσεων, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, προωθώντας ένα νέο τρόπο αστικής ζωής.


  Από την ομάδα της Roots μίλησε η Πρόεδρος κ. Βαλασία Ιακωβόγλου, η οποία είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Αστική Δασοκομία και με Διδακτορικό στην Οικοφυσιολογία. Η κ. Ιακωβόγλου τόνισε την σημαντικότητα όλων των παραπάνω θεμάτων δίνοντας παραδείγματα που εφάρμοσε και εφαρμόζει η Roots στα πλαίσια εθνικών και ευρωπαϊκών project στα οποία συμμετείχαμε και φυσικά τη φιλοσοφία της Roots για τις Λύσεις που βασίζονται στη φύση, Nature-based Solutions (NbS), οι οποίες βοηθούν στο μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις πόλεις.
  Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας , με αυτήν την πρωτοβουλία, έφερε κοντά εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, της επιστημονικής κοινότητας, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και φυσικά τους ίδιους τους πολίτες ανοίγοντας ένα διάλογο για την υιοθέτηση νέων λύσεων ως προς τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των δημόσιων πράσινων χώρων.
  Θερμά Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση .

 • Δράσεις ευαισθητοποίησης στο Νικηφόρο Δράμας

  Δράσεις ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Protect-Streams-4-Sea.

  Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Μαΐου 2022 στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Νικηφόρου Δράμας.

  Στις 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και των καθηγητών από τον υποψήφιο διδάκτορα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Κασαπίδη Ιορδάνη με την αξιοποίηση οπτικοακουστικών μέσων (video-PowerPoint) και ακολούθησε συζήτηση για την αξία του νερού, τον υδρολογικό κύκλο, τα μέρη ενός ποταμού, το πρόβλημα των πλαστικών και των μικροπλαστικών και τέλος για τη διάβρωση του εδάφους. Στη συνέχεια, οι μαθητές συμμετείχαν σε θεατρικό παιχνίδι με την φιλόλογο-εμψυχώτρια Μανούση Κατερίνα και αξιοποίησαν βιωματικά όλη την προηγούμενη γνώση, ώστε μέσα από την συνεργασία και την ενσυναίσθηση να αντιληφθούν την ευθύνη που έχουμε όλοι να προστατέψουμε το περιβάλλον.

  Στις 19 Μαΐου ο αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΔΙ.ΠΑ.Ε και Project manager Ζαϊμης Γιώργος ενημέρωσε τους μαθητές, τους καθηγητές αλλά και τους προσκεκλημένους ( Αντιπεριφερειάρχη του νομού Δράμας, Αντιδήμαρχο Παρανεστίου, Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας) του σχολείου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Protect-Streams-4-Sea στο πλαίσιο του οποίου διενεργήθηκαν οι δράσεις ευαισθητοποίησης. Στη συνέχεια όλοι μαζί φύτευσαν αρωματικά φυτά (αχίλλεια, δεντρολίβανο, θυμάρι κ.α.) στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Επίσης, δημιουργήθηκε μια πειραματική περιοχή με σκοπό τα παιδιά να κατανοήσουν στα επόμενα χρόνια πώς τα φυτά μειώνουν την εδαφική διάβρωση. Το γεγονός καλύφθηκε από πανελλήνιας εμβέλειας κρατικό τηλεοπτικό σταθμό σε ζωντανή σύνδεση (ΕΡΤ3 εκπομπή «Περίμετρος»). Καθόλη την διάρκεια της δράσης ήταν καθοριστική η βοήθεια από την ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου GERi Lab και των φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας ΔΙ.ΠΑ.Ε. (Κουταλάκη Πασχάλη,Κασαπίδη Ιορδάνη, Γκιάτα Γιώργο, Παγώνη Γιώργο, Κρικόπουλο Κώσταντίνο και Κλεπουνσιώτη Θεόδωρο.

  Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μα περισσότερο όλους τους μαθητές .

  Η οργάνωση και η διεξαγωγή των δράσεων υλοποιήθηκε από την ΑΜΚΕ ROOTS.

 • Εκδήλωση ευαισθητοποίησης

  Η ROOTS A.M.K.E. έδωσε τον καλύτερο της εαυτό για την διεξαγωγή και τον συντονισμό της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης Protect-Streams-4-Sea.
  Επίσκεψη/ξενάγηση μαθητών του 2ου Γυμνασίου Δράμας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στις πηγές και στο σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη (ή Μαάρα), στην ελληνική πιλοτική περιοχή.
  Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου ProtectStreams4Sea από το Εργαστήριο GERi Lab του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Roots. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά για το εντυπωσιακό ποτάμιο σπήλαιο (Σπηλιά Αγγίτη) και τη διαδρομή του ποταμού Αγγίτη, τις δραστηριότητες του έργου καθώς και τις φυσικές λύσεις στις παρόχθιες ζώνες, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή και υπεύθυνο του έργου Γιώργο Ν. Ζαΐμη και το ξεναγό του σπηλαίου κ. Γιάννη Αλιστρατινό. Η ερευνητική ομάδα και φοιτητές (Paschalis Koutalakis, Iordanis Kasapidis, Giorgos Gkiatas, George Pagonis, Krik Kostas, Theodoros Klepountsiotis , Αναστασία Σαββοπούλου) παρουσίασαν τον εργαστηριακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τις δραστηριότητες του έργου. Επιπλέον, οι μαθητές συμμετείχαν στη δράση αποκομιδής απορριμμάτων στην παρόχθια ζώνη του ποταμού Αγγίτη.
  Συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Δεβρίκης, Διευθυντής του 2ο Γυμνάσιο Δράμας καθώς και ο καθηγητής κ. Ιωάννης Χατζηγιάννης που συνόδευε τους μαθητές.
  Σημειώνεται ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός φωτογραφίας με 3 βραβεία για τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης.
  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Δράμας για αυτή την αξέχαστη χαρούμενη μέρα .

 • Πολιτιστική δράση – έκθεση Street Art

  Η Roots βρέθηκε στη έκθεση Street Art που βρίσκεται στο χώρο “Μεγάλη Λέσχη” δίπλα απο το Δημαρχείο της Καβάλας.
  Εξαιρετικά έργα, εξαιρετική ατμόσφαιρα, αξίζει να την επισκεφθείτε.
  Οργάνωση CAPS ‘N’ CANS
  TANO fineart
  Erz

 • Πρόταση για την κατάπτωση στην περιοχή 19ης Μαΐου στη Δράμα

  Προσφάτως παρατηρήσαμε την κατάπτωση όγκου εδάφους στα πρανή της γέφυρας στην περιοχή της 19ης Μαΐου . Το συμβάν αυτό είναι αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης και οφείλεται στην απότομη κλίση που έχει το πρανές, στο είδος του εδάφους και στη μη ύπαρξη ικανοποιητικής βλάστησης ώστε να συγκρατεί το έδαφος με τις ρίζες των φυτών. Ο καθένας μας θα σκεφτόταν πρωτίστως «ας υψώσουμε το υπάρχον τοιχίο». Αυτό πέραν του ότι θα ήταν αντιαισθητικό, (ένα τοίχος 6 μέτρων), το πρόβλημα θα ήταν ότι θα έπρεπε να μειωθεί το πλάτος του δρόμου σε εκείνο το σημείο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι λόγω της υπόγειας τάφρου, που περνάει από την περιοχή, δεν γνωρίζουμε αν θα άντεχε το βάρος του νέου μεγαλύτερου τοιχίου αντιστήριξης.Επίσης το τοίχος δεν μειώνει τη διάβρωση αλλά συγκρατεί τα φερτά υλικά ωσότου αυτό κορεστεί. Στη συνέχεια, με την πλήρωση του, τα φερτά υλικά (τα χώματα, οι πέτρες κλπ.) θα έκανα πάλι την εμφάνιση τους στο οδόστρωμα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα επιφέρει και μια άλλη συνήθης πρακτική όπως τα λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια (σαρζανέτ).
  Σε πολλές χώρες χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια μεθόδους στερέωσης εδαφών, οι οποίες πέραν του ότι έχουν αντιδιαβρωτικό χαρακτήρα (δηλαδή προστατεύουν την μείωση το εδάφους) είναι αξιόπιστες και σε πολλές περιπτώσεις είναι οικονομικότερες από τις συμβατικές μεθόδους.Επιπλέον, έχουν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.
  Η πρόταση μας προς τους αρμόδιους φορείς της πόλης είναι να εξετάσουν την εκδοχή που προτείνουμε παρακάτω . Πιο συγκεκριμένα, ένα τρισδιάστατο, μόνιμο, ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ελέγχου της διάβρωσης που παρέχει επιφανειακή ενίσχυση και συγκράτηση του εδάφους ώστε να μειωθεί ή και να διακοπεί η διάβρωση. Επιπλέον, προωθεί την ανάπτυξη της βλάστησης σε απότομα πρανή και σε περιοχές με υψηλές ταχύτητες ροής ύδατος. Με την απομάκρυνση των επικίνδυνων πλέων δέντρων που έχουν γυμνωθεί οι ρίζες τους και τον συνδυασμό, γεωπλέγματος και γεωσυνθετικού στην προβληματική περιοχή της 19ης Μαΐου μπορούμε να έχουμε μια άμεση λύση στο πρόβλημα της διάβρωσης του εδάφους. Με την μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται η απορρόφηση της κινητικής ενέργειας των διαβρωτικών στοιχείων (βροχή, αέρας), η σταθεροποίηση του επιφανειακού εδάφους και η δημιουργία πάνω στο γεωπλέγμα πολυάριθμων μικροφραγμάτων. Επίσης, είναι δυνατή η συγκράτηση σπόρων και υλικών υδροσποράς ακόμη και σε εδάφη μεγάλης κλίσης, με αποτέλεσμα το επιτυχές φύτρωμα των σπόρων. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η διείσδυση του νερού στο έδαφος συγκρατώντας την υγρασία, ευνοώντας την εκβλάστηση των σπόρων, το ρίζωμα και την καλή ανάπτυξη της χλόης. Έτσι θα έχουμε μείωση της διάβρωσης και ένα νέο πράσινο σημείο στην πόλη μας. Μαζί με την χλόη σε δεύτερη φάση θα μπορούσαν να φυτευτούν και αρωματικά πολυετή φυτά (Δεντρολίβανο έρπον, έρπον θυμάρι, λεβάντα κ.α.), ώστε να καλυφθεί και η δυσοσμία που έχει η περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες .

 • Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού Δράμας

  Μέλη της Roots AMKE παρευρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση – συνεδρίαση της Διευρυμένης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Νομού Δράμας .
  Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη της Π.Ε. Δράμας, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης Π.Ε. Δράμας διοργάνωσε συνάντηση – συνεδρίαση της Διευρυμένης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στο Ξενοδοχείο «Κούρος».
  Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία των εμπλεκόμενων στην τουριστική ανάπτυξη φυσικών προσώπων, φορέων και υπηρεσιών, η ανταλλαγή απόψεων για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, η συγκρότηση ομάδων εργασίας και η έναρξη του στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Δράμας, λαμβάνοντας υπόψη τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Τουρισμού.
  Στην συνάντηση έλαβαν μέρος διαδικτυακά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Φραγκάκης αλλά και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κ. Τσώνης .